Home ASCORBYL PALMITATE

ASCORBYL PALMITATE

by Magdalena Kaczanowicz

Estrowa pochodna kwasu askorbinowego o zwiększonej lipofilowości i stabilności. Antyoksydant, wykazuje działanie przeciwzapalne. Pochodna witaminy C dozwolona do stosowania w kosmetykach naturalnych. Przeciwdziała starzeniu się skóry, chroni ją przed wolnymi rodnikami. Delikatnie złuszcza naskórek, przez co działa wygładzająco. Stymuluje produkcję kolagenu, hamuje działanie promieni UV. Zmniejsza zaczerwienienia. Jako przeciwutleniacz przedłuża działanie składników aktywnych, wydłuża także termin przydatności kosmetyków. Wykazuje ochronny wpływ w stosunku do promieniowania UVA i UVB, ma również korzystny wpływ na skórę po opalaniu, zmniejsza powstały rumień. Witamina C w postaci palmitynianu askorbylu, podobnie jak witamina E, rozpuszcza się w olejach.

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Lecę dalej

Privacy & Cookies Policy