Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate

ferment z rzodkiewki – naturalny konserwant. Oparty na antybakteryjnych peptydach, które powstają w procesie fermentacji rzodkwi (Raphanus Sativus) przez przyjazne dla człowieka bakterie z rodzaju Leuconostoc kimchii. Konserwant ten oprócz typowych dla konserwantów funkcji ochrony gotowego produktu przed zakażeniem, jako nieliczny pełni również funkcje pielęgnujące. Zgodnie z przeprowadzonymi badaniami użyty w stężeniu 1%, Konserwant naturalny EKO znacznie podwyższa nawilżenie skóry.

Magdalena Kaczanowicz

Cześć! Cieszę się, że tu jesteś i chcesz poczytać o świecie chemii w kosmetykach! Zapraszam do mojego świata:) Jestem pasjonatką chemii, kosmetyków i wszystkiego co z chemią związane. Mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej:)

All posts

No Comments

Leave a Reply

I accept the Privacy Policy

O MNIE

Cześć kosmetyczny freaku!

Witaj w świecie chemii kosmetycznej, gdzie obalam mity, edukuję i jestem dla Ciebie:) Więcej o mnie

Magda

KONTAKT ZE MNĄ

LOOKFANTASTIC

PARTNER CENEO

TUTAJ POWINIEN ZNALEZC SIE OPIS OBRAZKA

Uwielbiam ten sklep

×