Po 25. roku życia organizm zmniejsza produkcję kolagenu.
Ale wiesz, co jest najgorsze – tak skupiamy się na tym, aby wklepywać wiele kremów i balsamów. I dobrze! Ale zapominamy, że kolagen to nie tylko kolagen w kremach do twarzy, który ma zapobiegać pierwszym zmarszczkom lub niwelować te już widoczne. Bo kolagen potrzebny jest w wielu miejscach naszego ciała. Dlaczego? Zerknij na infografikę! O wielu z tych rzeczach dowiedziałam się dopiero, gdy zaczęłam intensywnie ćwiczyć, a podczas odchudzania tego kolagenu mi zabrakło. I nie skończyło się dobrze… Ale o tym może kiedy indziej.
Kolagen i żelatyna – jaka jest różnica?
Pamiętaj: kolagen rozpuszcza się w wodzie, a żelatyna w nim żeluje.
Kolagen stosuję do gotowania, ponieważ mam już trochę za dużo suplementów do brania;) W tej chwili stosuję Premium Collagen 5000.
Jak spożywać kolagen, by był pyszny?
Kolagen możecie stosować jako dodatek wszędzie. Poniżej przedstawię Wam kilka przepisów, które może zainspirują Was do dodania kolagenu do kuchni. A teraz coś smacznego!
6 komentarzy
Tyle dobrego, a słysząc o kolagenie myśli się w zasadzie tylko o jednym 🙂
Mega ciekawy wpis!
PS. Niech żyje galaretka kawowa! 😀
O, jestem zafascynowana tym kolagenem! Przez jakis czas stosowalam suplementy i faktycznie skora byla swietna. Ale przestalam i teraz mam ochote wrocic. Taki sproszkowany kolagen wydaje sie bardzo fajny 🙂
I like the valuable info you provide to your articles. I will bookmark your blog and test again right here frequently. I'm reasonably certain I'll learn plenty of new stuff right here! Good luck for the following! capitalone.com
Witam, kolagen wydaje się być spoko, muszę spróbować 🙂
Oczywiście, że spoko:)